Pravo & Peremoga Юридична фiрма

Україна, 04210, м. Київ,
просп. Героїв Сталінграду,
буд.10-А, корп.7 оф.1
+38 (044) 393 39 43

Новини

Справи кожної людини надто індивідуальні і різнобічні, щоб виставляти на них прайси

Інтерв’ю з Людмилою Каменчук, директором та головним юристом юридичної фірми «Pravo&Peremoga».

 

 

Найчастіше ми звертаємось до юристів, коли зіштовхуємося з проблемою, хоча різні юридичні питання в нас виникають час від часу. То нам потрібно підготувати документи для податкової, то зробити запит в міськдержадміністрацію, то звернутись до іншої державної установи, чи, наприклад, до візового центру. Ми навіть не уявляємо, як серйозно потрібно ставитись до права висувати претензії ЖЕКам, які не виконують свої обов’язки. Кожен з нас знає, що таке вирішувати питання з БТІ, чи оформлювати ДТП та інше.

 

На Заході прийнято мати власного стоматолога, терапевта та сімейного юриста. Безліч питань вирішує саме він, поки людина витрачає час на інші справи.

 

Так склалося: наші люди впевнені, що мати свого сімейного юриста – це розкіш, але це не зовсім так.

 

Нашою співрозмовницею стала Людмила Василівна Каменчук, головний юрист та співвласник нової юридичної фірми «Pravo&Peremoga», офіс якої віднедавна відкрився на Героїв Сталінграда 10 а.

 

Про те, наскільки важливим і доступним є сімейний юрист, які проблеми та питання найчастіше виникають у людей, про цікавий досвід та послуги, які надає фірма ми поговоримо із пані Людмилою.

 

Пані Людмило, хоча ми і кажемо, що з’явилась нова фірма «Pravo&Peremoga», але ми знаємо, що насправді з’явилась лише нова назва. Чому вирішили перейменувати компанію?


Людмила Каменчук: Так, раніше ми називались юридична компанія «НІКАДЕН», якій вже більше 5-ти років, але наразі було прийнято стратегічне рішення оновити бізнес, надати назві більш юридичної тематики, розширити кількість послуг, збільшити штат юристів. Зробити, так би мовити, ребрендінг та реструктуризацію.

 

Які саме нові послуги ви додали до тих, які вже існували?


Л.К.: У юридичній практиці завжди виникає потреба в додаткових суміжних послугах. Нотаріус, переклад текстів, апостиль тощо. Раніше ми звертались до колег з інших компаній, а зараз вирішили самостійно надавати такі послуги. Тим паче, наш офіс знаходиться в місці, де людям можуть знадобитись, наприклад,  нотаріальні послуги, переклад; тут багато житлових господарств, офісів, магазинів.

Тобто відкривши офіс у житловому масиві, ви хочете стати ближче до людей? Ви хочете стати, щось на кшталт «сімейного» юриста?


Л.К.: Насправді, я вже давно для багатьох клієнтів виконую функції сімейного юриста. Це дуже важливо, щоб людина довіряла якомусь одному юристові свої сімейні та бізнесові справи впродовж багатьох років. У такому разі виникає конфіденційність. Наприклад, ви від мене не почуєте, хто є моїми постійними клієнтами, бо ці люди потребують не розголосу, не публічності своїх справ, а їх вирішення. Довіра і конфіденційність – найцінніші речі, які ви отримуєте разом зі справжнім сімейним юристом.

 

Людмило Василівно, які найчастіше справи виникають у людей, котрі  вирішує юрист?


Л.К.: Люди навіть не здогадуються, що можна не витрачати час та нерви на черги, вирішення суперечок із різними чиновниками, службами, установами, з чим вони зіштовхуються дуже часто. Навіть невеличка ситуація на дорозі, ДТП чи вимагання грошей від ДАЇ теж можуть бути справами юристів. У мене є клієнти, що можуть подзвонити о третій годині ночі,  і я беру слухавку, консультую. Це не просто заробіток, це – справжня допомога людині у складних ситуаціях, проблемах, які професіонал може вирішити у найкращий спосіб.

 

Але, певно, мати свого юриста – це дороге задоволення?


Л.К.: Не зовсім так. Зрозуміло, зроблена робота потребує подяки, винагороди. (Посміхається) Та говорити, що послуги сімейного юриста коштують дорого – це стереотип. Звісно, якщо ви звернетесь до зарубіжної юридичної компанії або так званих кар’єристів, їхні послуги – дороге задоволення. Вони бізнесові і принципові щодо цінової політики. Вони забувають, що юрист відіграє соціальну роль у житті людей.

 

У нас можна отримати безплатну консультацію, наприклад, пенсіонерам або малозабезпеченим людям. Чому не підставити плече, якщо тобі нескладно це зробити?

 

У нашої фірми є як заможні так і небагаті клієнти. Хтось сплачує  щомісячну плату, а комусь зручно платити за окрему консультацію чи послугу, але всі вони впевнені, що можуть довіряти і дзвонити нам у проблемні хвилини.

 

Отже, якщо я запитаю: чи «Pravo&Peremoga» займеться цією справою, або буде в мене сімейним юристом, ви не зможете сказати, скільки це коштуватиме?


Л.К.: У нас немає фіксованої ціни, адже справи кожної людини надто індивідуальні і різнобічні, щоб виставляти на них прайси. Тим більше, деякі справи можуть бути ділом честі і боротьбою за справедливість, із мінімальними витратами. Недарма наш слоган звучить так: «Кожна людина має право на перемогу». Це девіз кожної нашої справи.

 

Крім нотаріуса і правового перекладу, які найпоширеніші юридичні послуги ви ще надаєте, чи краще, скажімо, на чому ви спеціалізуєтесь?


Л.К.: Цивільне право, кримінальне право, адміністративне право, господарське право корпоративне право.

 

Чи будуть якісь особливі умови для людей чи компаній, які розташовані або проживають поряд з вашим офісом?


Л.К.: (Посміхається) Ми не будемо просити у людей показати прописку або робити територіальну виборку, як на дільницях під час виборів. Ми готові надати знижку усім, хто прийде із флаєром спеціальної пропозиції, або зробимо безкоштовну консультацію.

 

Як я і казала раніше, справи кожної людини надто індивідуальні і різнобічні, щоб виставляти на них прайси.



Повернутись

Відгуки

Людмила Каменчук, директор компанії “Pravo&Peremoga”, представляла мої особисті інтереси у суді. Хочу відзначити не тільки її високу кваліфікацію як адвоката, але й людяне ставлення до своїх клієнтів. До таких юристів звертаєшся не за консультацією, а за дружньою порадою. Бажаю процвітання вашій фірмі і цікавих успішних справ.

А.І.Бугай

  • Ми у соц. мережах
Pravo & Peremoga © 2012